Henk Hofland is een oude lutser…

hofl002_p02Henk Hofland. Is zo oud als een Franse houtkachel uit 1927. Maar schrijft nog altijd stukkies in NRC Handelsblad. In zijn laatste stukkie waarschuwt houtkachel Henk voor een ‘nieuwe Nederlandse cultuur die op voet van vijandschap staat met die van het centrum’. Wat hij daarmee bedoelt? Goede vraag. Dat een kleine groep hufters het verziekt voor de rest, zoiets. Zoals onlangs dus op het strand van Hoek van Holland. Houtkachel Henk is echter een beetje moe aan het worden van al die hufters. Internethufters bijvoorbeeld moeten we volgens houtkachel Henk maar accepteren. Ja, de pijp bij Henk is bijna uit. Deze hardwerkende houtkachel ziet het allemaal nog slechts aan met een hautain lachje en een wegwerpgebaar. Zoek het allemaal maar uit, zegt ie, ik ben straks toch vertrokken.

“Verschil je op internet met iemand van mening? Meteen beledigen, uitschelden, verdacht maken. Het hoort allemaal tot het geaccepteerde sociale leven. Leg je erbij neer. Hier gaat het om de langzame verschuiving in haar geheel”, aldus Houtkachel J.A. Hofland.

Hofland is een lutser. Echt waar. Onze huisfilosoof Bardamu zei het ooit al fraai, toen Hoflands naam een keer viel. “Zwijg over die man! Wat een paardenlul is dat. Kan die vent niet eens ophouden met zijn banaliteiten de wereld inslingeren, gruwelijk, dat gekabbel over zijn treinreisjes over het platteland en dat gesjmier over mensen die op straat kwatten? Wat een ongelooflijke kleinburgerlul is dat zeg…”

Ofwel: laat u niet beïnvloeden door een oude houtkachel die zich neerlegt bij het gedrag van hufters, omdat het een ‘langzame verschuiving in haar geheel’ betreft.

Op deze site zult u nimmer een defaitistische zin lezen. Zelfs niet op de dag waarop we de site aan de wilgen hangen. We gaan door tot aan het gaatje.

Voor lutser Hofland hebben we verder een goede tip: zet eens een dikke punt achter uw stukkies! Noem uw laatste stukkie gewoon ‘Einde oefening’. Lees of herlees daarna met spoed de Verzamelde Werken van Sri Aurobindo Ashram uit 1972, zolang u het nog kan. Om vervolgens met een scherpe kreet uw laatste adem uit te blazen.

Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen!

Advertenties

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: