Weg met de wiki-grappenmakers!

wikipediaWikipedia, de internetencyclopedie / internetleuterbak is het meer dan zat / moe / beu. Het moet eens afgelopen zijn met allerlei etteraars / grappenmakers / rancuneuzelingen / mensen met veel en veel te veel tijd, die maar blijven rommelen in de lemma’s / stukjes taalwrakhout / veronderstellingen die de encyclopedie /leuterbak op het web laat verschijnen. Soms wordt het echt te gek / dol / over de top. Nee, Tony Blair had geen posters van Hitler / Mussolini / Margaret Thatcher op zijn jongenskamer hangen. Nee, Mabel Wisse Smit is geen afgestudeerd kernfysicus / onbevlekt ontvangen maagd / gangstermeisje.

Nee, Robbie Williams eet geen babyhamsters / goudvissen / kinderklitten. En nee, Nederland won de WK-finale van 1974 niet met 2-0 / 3-1 / 5-0.

Wat bewijst deze herziene opstelling van Wikipedia nu eigenlijk?

De vrije encyclopedie / vergaarbak bewijst dat het toelaten van iedereen een broos goed is. Je kunt wel toestaan dat iedereen bijdragen mag leveren, maar dat betekent dat de dommerik, de wraakzuchtige, en vooral de grootste vijand van de mensheid, de man met veel en veel en veel te veel tijd, er mee aan de slag gaat.

Leer een wijze levensles: De man met veel en veel en veel te veel tijd deugt niet, anders deed hij namelijk iets zinnigs met zijn leven.

Wie een middag wil lachen, moet eens achter de lemma’s van Wikipedia kijken, om te zien hoe bepaalde teksten tot stand zijn gekomen. De grootst mogelijke ruzies breken uit, en allerlei anonieme idioten bestoken elkaar met de meest grove teksten, omdat betwist wordt of een bepaalde Ethiopische atleet nu wel of niet onterecht asiel in Nederland heeft gekregen. Zoek maar eens, onder ‘Jan de Fietser’.

En dan hebben we het nog niet eens over het tot in het absurde doorgevoerde hobbyisme, zoals van de man die alle spelers die ooit onder contract stonden bij een bepaalde Amsterdamse voetbalclub in de encyclopedie tilde – met teksten als: ‘Aantal wedstrijden in het eerste elftal: nul.’

Ongetwijfeld komt daar helemaal geen eind aan, hoor. Vrijwilligers met veel en veel te veel tijd zullen de toon blijven zetten.

Het samenstellen van een encyclopedie is serieus, wetenschappelijk werk, en dient overgelaten te worden aan serieuze wetenschappers – en dat met de kanttekening, dat het zelfs dan nog wel eens mis kan gaan, omdat ook feiten onderhevig zijn aan de waan van de dag.

Maar het is altijd beter.

Alleen als dat gebeurt, gaan we weer eens kijken, op de internetencyclopedie / leugenbak, om te zien of Michael Jackson dood is / nog leeft / vermoord is / slaapt met een babyaap genaamd Bobbel / een onecht kind heeft verwekt bij Britney Spears / eigenlijk helemaal geen neger was / nooit begraven is / geen lichaam heeft achtergelaten maar een wolk van zilverstof / nimmer gezongen heeft op de elpee Thriller / eigenlijk Bas Staart heette, en geboren werd in de Korenbloemstraat 211 in het Brabantse dorp E., waar hij vroeger al alle buurtkinderen achter de korte broek aan zat.

Werkelijk waar.

Bovendien was hij een man / vrouw / wezen/ alien met veel en veel en en veel en veel te veel tijd.

Advertenties

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: