Wiki wil Laura Dekker ook al niet

dsci2188Een mediageil onnozel wicht, noemt ene Beachcomber onze Laura Dekker. Onbelangrijk? Helemaal niet! Beachcomber is een van de bepleiters van het verwijderen van Laura (beetje naar beneden doorklikken) van de enige echte hyperbetrouwbare internetencyclopedie – die onlangs beweerde grappenmakers te zullen gaan weren. Nou, er valt nog een wereld te winnen. Toegegeven, moppenmakers zitten er niet veel tussen, maar muggenzifters, misantropen, misgunners, moeizuchtigen en massaophitsers tref je volop aan. 

Nu weet Staart uit eigen omgeving dat Laura van alles is, maar bepaald niet mediageil, en al helemaal niet 0nnozel. Sterker nog, ze is er strontziek van, en zou het liefste jullie allemaal haar snel uit het zicht verdwijnende achtersteven tonen.

En daar horen zeker de wiki-zeveraars bij. De komende twee weken kan doorgediscussieerd worden, of Laura tussen alle onzinlemma’s mag staan.

Iedereen mag meekletsen of Laura een plekje in de historie verdient – in een discussie die alleen al genoeg bewijs is voor volslagen onbetrouwbaarheid.

Nergens treft men een serieus argument aan, er wordt puur gedebatteerd met de emotie als enige raadsman.

Binnen de kortste keren vliegen de meninggevers elkaar aan – niet met argumenten uiteraard, maar met opmerkingen naar de ander. ‘Jij bent een Belg, dus jij mag hier geen mening over hebben’. ‘Jij hebt pas een post gedaan, dus waar bemoei jij je mee.’ ‘Jij komt straks vast weer aan met de opmerking dat het onder vrijheid van meningsuiting valt.’

Diepe zucht.

Dat werk.

Een van de mensen die voor verwijderen van het wicht is, heeft eigenlijk het beste argument: ‘Heeft iemand wel door wat een encyclopedie is? Mensen, dit meiske is een klein nieuwsbericht en niet iemand over wie we het over een jaar laat staan vijf tot tien jaar nog zullen hebben. Probeer niet elke dag het nieuws op Wikipedia te zetten’.

Niks aan toe te voegen.

Hoewel, een klein dingetje.

Wij zijn voor verwijderen.

Maar dan niet alleen van Laura Dekker, maar van deze hele internet-tombola, die door onverantwoordelijken in elkaar wordt geknutseld.

Wie Plato of Rembrandt was, weten we toch wel, en wie Laura Dekker is trouwens ook.

Advertenties

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: